logo

Inloggen leden NFP

Terug
Datums:
20.04 - 21.04.2018  
Tijden:
09:00-17:00
Locatie:
Holthurnssche hof, Berg en Dal
Adres:
Zevenheuvelenweg 48, 6571 CK Berg en Dal, Nederland
Organisator:
NFP
Contactpersoon:
Joost Boelens,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Webpagina:
http://www.psychosomatischefysiotherapie.nl

Kom je ook?!

 Wat voor stresstype ben jij? Ben je assertief? Kritisch naar jezelf? Veerkrachtig? Dit jaar is het thema burn-out.

De eerste dag staat in het teken van het ontstaan en behandelen van een burn-out bij de cliënt. Je krijgt inzicht in verschillende stresstypes en kan kiezen uit workshops die je sterken in de behandeling van de patiënten met burn-out.

Op de tweede dag is er ruimte om te kijken hoe we beter bestemd kunnen zijn tegen de mogelijke stress factoren in ons werk als psychosomatisch fysiotherapeut en hoe we in onze energie kunnen blijven om burn-out bij jezelf te voorkomen.

Het programma is samengesteld met burn-out behandelingen en benaderingen die zoveel mogelijk evident zijn gebleken. Dit hebben we aangevuld met een aantal vormen, waarvan wij de indruk hebben dat dit een frisse energie brengen binnen de psychosomatische fysiotherapie.

Wij nodigen jullie uit voor twee inspirerende dagen!

Werkgroep NFP Verdiepingsdagen 2018

Wouter Beekhuis

Marlene de Boer

Rianne Roijen

Wineke Snel

Annet Timmerman

 

Inschriijven kan via www.mijnkngf.nl

 

 

Programma vrijdag 20 april en zaterdag 21 april 2018

 Programma

Vrijdag 20 april 2018

09.30 uur - 10.00 uur: Ontvangst en inschrijving 

 10.00 uur - 10.15 uur: Opening organisatie en bestuur

 10.15 uur - 12.15 uur: Uit je Burn-out - Carien Karsten

Tijdens de ochtend lezing neemt Carien Karsten ons mee in de oorzaken van stress-en burn-out en gaat verder in op de vragen: Waarom staan de millennials zo onder druk? Waarom is het uitvalpercentage van vrouwen door stress en burn-out 15% en bij mannen nog geen 10%? Wat kan de omgeving doen? Welke individuele aanpak werkt het beste, hoe kun je je richten op verschillende stresstypen en welke psychologische zelfhulptechnieken kun je toepassen? Hoe bevorder je veerkracht en geluk?

  

12.30 uur - 13.30 uur: Lunch

 13.30 uur - 15.00 uur: Workshopronde 1

 15.00 uur - 15.30 uur: Pauze en wissel workshop

  15.30 uur - 17.00 uur: Workshopronde 2

 17.30 uur - 19.00 uur: Diner 

 

19.00 uur - 19.15 uur Inschrijving ALV

 19.15 uur - 20.30 uur Algemene Ledenvergadering NFP

 

20.30 uur - ?? uur Voetjes (weer) van de vloer

 Informatie van de workshops vindt u verderop in deze uitnodiging

 

Programma

Zaterdag 21 april 2018

07.00 - 09.30 uur: Ontbijt voor de deelnemers die blijven overnachten

09.30 - 12.00 uur: Lezing Gedragsverandering in relatie tot Burn-out - Martin Apello

 Martin Appelo (www.martinappelo.nl) is psycholoog, publicist en expert in mislukking. Dat wil zeggen: hij is volledig op de hoogte van (de deprimerende) wetenschappelijke onderzoeksresultaten naar gedragsverandering. Deze resultaten

vertaalde hij in de formule voor duurzame gedragsverandering. De formule voor duurzame gedragsverandering vat inzichtelijk samen wat wetenschappelijk onderzoek zegt over (het onvermogen tot) gedragsverandering en

terugval. Tijdens de lezing wordt uiteen gezet hoe de formule tot stand is gekomen. Het accent ligt hierbij op de werking van het brein. Er zal specifiek worden ingegaan op het toepassen van de formule bij mensen met burn-out.

12.00 - 13.00 uur: Lunch

 

 13:00 - 13:45 Discussie tafels

We nodigen jullie uit levendig mee te denken over onderwerpen en stellingen, rondom het thema Burn-out. Zo leer je, je eigen redeneringen en overwegingen omtrent het onderwerp kennen en leer je anderen kennen. Leuk wanneer we open staan voor elkaars ideeën en ons kunnen laten inspireren. Ook als voorbereiding op de verdieping die we binnen onszelf zoeken tijdens de workshops van de middag van dag 2. 

13.45 - 14:00 uur: Pauze

 15.00 - 16.45 uur: Workshopronde ronde

 16.45 uur Afsluiting

 

Informatie van de workshops vindt u verderop in deze uitnodiging

Inhoudelijke informatie workshops vrijdag 20 april

 Uit je Burn-out workshop

Door Carien Karsten

 Tijdens deze workshop gaat Carien Karsten in op de vraag hoe de psychologische zelfhulptechnieken vanuit de EMDR en cognitieve gedragstherapie (COMET) toegepast kunnen worden bij de behandeling van Burn-out.

 

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, coach, trainer en auteur van verschillende boeken over stress, burn-out, angst en geluk. In haar werk combineert zij nieuwe psychologische- en neurobiologische inzichten met een praktische, gestructureerde, oplossingsgerichte aanpak

 

Dansante Fysiotherapie bij Burn-out

Door Francien van de Wiel

Francien van de Wiel is danstherapeut en heeft een eigen praktijk ‘Tridance’ in Maastricht.

 

Tijdens deze workshop ervaar je op een laagdrempelige manier hoe dansante therapie zorgt voor meer lichaamsbewustzijn. Deze therapie bevordert de communicatie en doorstroming tussen de verschillende systemen in het lichaam waar die verstoord was en daarmee draagt het bij aan het herstelvermogen bij Burn-out.  

  

Runningtherapie

Door Simon van Woerkom  

Simon van Woerkom is fysiotherapeut en praktijkhouder, daarnaast verzorgd hij de cursus runningtherapie sinds 2003. Samen met psychiater Bram Bakker leidt hij zorgprofesionals op tot runningtherapeut (zie www.runningtherapie.nl).

 

Runningtherapie is het therapeutisch gebruik maken van langzaam hardlopen met als doel het verminderen of voorkomen van vermoeidheidsklachten bij burn-out. Het overtrainingssyndroom is de burn-out van de sportende mens. Welke doelen moet je stellen bij behandeling of preventie van burn-out: een theoretische en praktische demonstratie.

 

Workshop PMT grenzen aangeven en nee zeggen

Door Joelca Hilverda 

Joelca Hilverda is psychomotorisch therapeut, practitioner Somatic Experience en heeft een eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie. In haar dagelijkse werk concentreert zij zich op het uitbreiden van veerkracht, waardoor herstel in het lichaam kan plaatsvinden.

 

In deze praktische workshop gaat zij zich richten op het herstel bij burn-out en in welke fases dat dient te gebeuren. Ze nodigt jullie uit om zelf deel te nemen aan enkele oefenvormen die ze gebruikt in de praktijk bij burn-out klachten.

 

Inhoudelijke informatie workshops zaterdag 21 april

 

 Emotionele chantage of valkuilengedrag

Door Marc America

Marc America is huisarts (opleider), Scen-arts en schrijver van het boek ‘Allemaal mensen 2.0’. Hij verzorgt lezingen over menselijk gedrag, over communicatie en over euthanasie. Burn-out is meer dan zomaar overspannen, meer dan het gevolg van een te grote work-load; het zegt ook iets over kwetsbaarheden die aangeraakt worden, over basic needs die niet vervuld werden. 

 

Wie ben je zelf, waar liggen je eigen valkuilen en allergieën. Moet ik de oplossing voor het probleem van disbalans zoeken op inhoudsniveau of op betrekkingsniveau?

Hoe belangrijk is het herkennen en gebruiken van gelaagdheid in communicatie om Burn out te voorkomen of te herstellen?

 

 Mindfullness en compassie

Door Marlou Klevert

Marlou Kleve is gecertificeerd mindfulness- en zelfcompassietrainer. Ze is auteur van het boek ‘Hartvol’. In dit boek wordt beschreven wat het betekent om zelfkritiek en het gevoel van altijd perfect te moeten zijn los te laten, en in plaats daarvan je hart te openen voor vriendelijkheid, verbondenheid en levensgeluk.

 

Tijdens de workshop zal zij onderdelen behandelen uit haar (zelf)compassietraining voor mensen die met mensen werken. Hoe zorg je goed voor jezelf in het bijzijn van andermans lijden? 

 

Onvoldoende verklaard, voldoende bedaard?”

Door Sprekendlichaam

 

Annechien Koch (PSF) en Rien Bakker (psychotherapeut) hebben gedurende een aantal jaren intensief samengewerkt in de behandeling van ernstige SOLK en burn-out. Centrale vraag van hun workshop is: hoe blijf je als therapeut gezond in het werken met deze doelgroep? Wat is er voelbaar in de (lijfelijke) overdracht? En hoe blijf je uit je valkuilen?

 

In deze praktische workshop geven ze je handvatten over hoe je bij jezelf blijft in het contact met deze boeiende maar soms lastige doelgroep van patiënten. Ze gaan graag samen met jou op zoek naar je eigen gebruiksaanwijzing. Verwacht een interactief programma met video’s, rollenspelen, eigen inbreng van casuïstiek en ervaar aan den lijve wat je nodig hebt om overeind te blijven. 

 

 Schematherapie

Door Hélène Bögels

Hélène Bögels is klinisch psycholoog/psychotherapeut, sinds 2001 werkzaam bij de Reinier van Arkel en vrijgevestigd bij Psychotherapie Den Bosch. Zij is supervisor van de Vereniging voor Schematherapie en van de International Society of Schematherapy. 

 

Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen maakt ze duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.

 

Algemene informatie Verdiepingsdagen 2018

Vrijdag 20 april en zaterdag 21 april

Holthurnsche Hof

Zevenheuvelenweg 48

6571 CK Berg en Dal   

T: 024 684 1744

Accreditatie

Accreditatie voor de verdiepingsdagen is aangevraagd bij het KNGF

Uitleg Workshops

U heeft de mogelijkheid te kiezen uit 2 workshops per dag. Hierbij kunt u uw voorkeur aangeven. Wij proberen zoveel mogelijk iedereen in de eerste voorkeur te plannen. Het kan echter voorkomen dat de workshop van uw eerste keuze vol zit, waardoor wij u in een andere workshop zullen plaatsen. U krijgt hierover vooraf bericht. Voor de workshops wordt vooraf lees- of kijkmateriaal geleverd waarvan uit gegaan wordt dat u deze gelezen of gezien hebt bij aanvang van de workshop. Hierdoor kunnen we een gelijk instapniveau garanderen en kan er tijdens de workshops de diepte in gegaan worden. Niet voor niets zijn het verdiepingsdagen!

Inschrijftarieven

(incl. programmaboek, koffie/thee pauzes, lunches, diner en avondprogramma)

Zonder overnachting

Early bird voor NFP Leden € 350, na 1-2-17 €375

Early bird voor niet leden € 400 en na 1-2-17 €425

Met overnachting (op 2 persoonskamer)

Early bird voor NFP Leden €400, na 1-2-17 €425

Early bird voor niet leden €450 en na 1-2-17 €475

Let op:

De prijzen inclusief overnachting zijn op basis van een kamerbezetting van 2 personen. Voor een overnachting op basis van 1 persoon, brengen wij een toeslag van EUR 85 in rekening.

Bij inschrijving vóór 1 februari ontvangt u 25 euro korting.

Hotelaccommodatie

Er is beperkte mogelijkheid om in de Holthurnsche Hof te overnachten. Tijdens uw online registratie kunt u een hotelkamer reserveren.

Betaling

Op factuurbasis na afloop van de Verdiepingsdagen of via iDEAL.

Let er op dat je de bestelling afrondt en je winkelwagen bevestigt. Indien u een voorlopige bevestiging heeft ontvangen, weet u zeker dat de inschrijving in goede orde is ontvangen.

Schrijf je nu in

Vind psychosomatisch fysiotherapeut

Wat is PSF?