logo

Inloggen leden NFP

Terug
Datum:
15.05.2017  
Tijden:
10:00-17:00
Locatie:
In het Witte Kerkje
Adres:
Dokter Kimmijserlaan 28, 6741 DR Lunteren

‘Laat het lijf spreken’ - balans vinden met TRE & SE

 

Op 15 mei 2017 te Lunteren van 10-17uur

 

Aanmelding tot 26 april 2017, maximaal 20 deelnemers.

 

Kosten 125 € incl. TRE boekje in kleur, lunch, thee & koffie

 

Onder stress, wat kan betekenen dat er gevaar dreigt, zal de zogenaamde Psoasspier, de voornaamste vecht- en vluchtspier samentrekken. Het is de biologische respons om ons lichaam te beschermen. Het is niet nodig het hele verhaal of de gebeurtenis te vertellen of te weten.

 

Met behulp van een 7-tal eenvoudige lichamelijke TRE oefeningen (Tension Releasing Exercises) in combinatie met Somatic Experiencing (SE) kan je het natuurlijke 'loslaat mechanisme' activeren en het lijf van symptomen bevrijden zonder overspoeld te raken. Vaak met onmiddellijk diepgaand resultaat zoals loslaten van diepe chronische spanningen, beter slapen, rustig en ontspannen voelen, pijn en depressie verminderen.

 

Oorspronkelijk is TRE ontwikkeld voor mensen die lijden onder trauma. Meer en meer is TRE populair geworden om ook om te gaan met de gebeurtenissen en prikkels die stress veroorzaken in ons dagelijks leven.

 

TRE naar Dr. David Berceli en SE, een lichaamsgerichte traumabenadering naar Dr. Peter Levine, hebben als doel het aangeboren zelfreguleringsmechanisme te versterken. Beide benaderingen werken naar meer coherentie, containment, veerkracht, zelfregulatie en werken met het autonome zenuwstelsel in het lijk. Ze maken allebei gebruik van de Polyvagale theorie van Prof. Stephen Porges.

 

De workshop bestaat uit een stuk polyvagale theorie, SE principes, dvd’s, variaties van TRE oefeningen om het neurogene trillen te bevorderen.

 

Trainer:

 

drs. Rachporn Sangkasaad Taal, NIP, GZ-psychologe en psychotherapeute (BIG),

 

internationale leertherapeute & supervisor voor Somatic Experiencing (SETI) en Egostate therapie (ESTI). Zij is als traumaexpert regelmatig speaker op internationale congressen. Verder opgeleid tot hypnotherapeute (MEG) en in dans- en bewegingsanalyse (BAT), TRE, Eye Movement Integration (EMI) en in pre- & perinatale traumatherapie. Zij heeft een eigen praktijk in Maassluis.

 

Voor nadere informatie en opgeven kunt u contact opnemen met:

 

Jan Peeters

 

Email-adres: uitvenlo@hotmail.com

 

Gsm: 06 – 1649 1264

Vind psychosomatisch fysiotherapeut

Wat is PSF?